Møte med mitt unge jeg og venner fra den gang i Antwerpen

Vårt bidrag under oppbygning Inngangen til akademiet, Royal academy of fine arts, Antwerpen Van Gogh gikk her før han ble utslengt :) Lieve Maas, god venn fra første øyeblikk, fløy fra Portland for å delta i "Duikboot" Vi studerte sammen i "klas96" Fantastisk middag med gamle venner Utstillingen bygges opp og fotograferes av Orion Natt i Antwerpen med kunstnerne Christian Vittinghof, Nick Andrews og Stefan Winroth Akademiets hage hvor ingenting var forandret Forfang foran inngangen til akadmiet matsalen hvor vi drakk øl til tre kroner stykk for 20 år siden Gangene i den gamle delen av akademiet Svart fungerer bedre under skyggebildene Orion og Vittinghoff på vei opp til atelierene der vi studerte Utsikt fra atelieret Fantastisk å være tilbake igjen! #Den følelsen når man ser at ingenting har forandret seg på 20 år! Til og med samme flasker og draperier som da vi studerte! Samme skap med samme ting Lieve i et av atelierene Nostalgi! 5 ulike nasjonaliteter fra vår internasjonale klasse er samlet i samme klasserum igjen etter 20 år! Utsikt over Antwerpen fra atelieret Nostalgifeber.. Deilig å se at den gamle tradisjonelle utdannelsen finnes et sted i Europa. Akademiet har 300 år på nakken Vi besøkte skulpturatlieret også I skulpturavdelingen hentet vi denne damen som skulle være med på utstillingen Verk av Sofie Muller som gikk i klass96 og var medlem av October Octopus. Hun er i dag en av Belgias ledende kunstnere Klassebildet fra klas 96 i stort format Sergio Servellon og Stefan Winroth på stampuben, Jesuitten (som nå heter noe annet) Detalje utenfor kunstakademiets pub Gode venner og kollegaer Akademiets bakgård Her restaureres et bilde av konservator på Felix Art som hadde blitt ødelagt i posten. Hun lyktes! Serigo Servellón legger sin siste hånd på utstillingen Sergio Servellón og Christian Vittinghoff, gamle Ocober Octopus medlemmer. Vi pleide å kjøre trikk, men nå ble det taxi til stampubene Zeezicht, October Octopus stampub Nostalgitur til gamle leiligheten der vi bodde i et kollektiv Katedralen by night Julestemning i byen Må klype oss i armene for å forstå tiden På vei til åpningen av Duikboot Kort møte med Koen Van den Broek, Christian Vittinghoff og Orion før utstillingen Vi går inn på vernissagen Fra hotel de Prince. Anbefales! Good old friends, Nick Andrew og Orion Righard Akademiedøra åpnes.. Og forhåndsvisningen av Duikboot begynner Møte med en av våre gamle professorer som fortsatt jobber på maleriavdelingen, Bruno Van Dijk møter Orion Babette Cooijmans sammen med Orion Filmer og gamle bilder fra studietiden vises litt her og der i utstilingslokalet. Fra v Ingrid Forfang, Babette Cooijmans, Lieve Maas, Christian Vittinghoff Kurator og museumsdirektør for Felix Art, Sergio Servellón i inngangsrummet. Uten ham, ingen utstilling. VIP lounge med champagne og sushi VIP-rommet koker av taler og nostalgiske møter Forhåndsvisning av Duikboot Dokumentasjon om October Octopus Gøy å møte sin egen historie Hadde glemt at det var vi som kom på navnet og visste ikke at dette brevet eksisterte Avisutklipp fra October Octopus utstillinger og vandrende museum Christian Vittinghoff, Babette Cooijmans, Ingrid Forfang, Angeliek Caelen, Sofie Muller beundrer klassebildet fra 96 Foran Frederik Rietdijks helt egne museum Servellón håller tale om utstillingen på forhåndsvisningen Fra VIP-rommet Utstillingen åpner for allmenheten Nick Andrews Duikbot er offisiselt i gang Prøver å ta inn alt som skjer Ingrid Forfang, Bruno van Dijk (professor ved akademiet) , Lieve Maas reunion Fantastisk at så mange kome! Orions bilder på plass Forfangs skyggebilder på plass Tale fra kveldsakademiet Isa Blums bilde fra stampuben ble med på utstillingen. Hun gikk bort så altfor ung, men var en del av klassen vår i tre år Servellón åpner offisielt utstillingen Nye tider i gamle rum Orion Righard og legendariske Fred Bervoets utenfor akademiet Stor intresse for utstillingen Rundt bordet: Orion Righard, Maryam Najd, Griet Van Steen, Claudia Weikmann. I bakgrunden fra v. Stefan Winroth, Orphee Pannekoucke Verk av Sofie Muller Konsert med Stef Kamil Carlens, åpning av Duikboot Party goes on med Orion, Cindy Wright og Sofie Muller Nick Andrew in blue Sangeren Stef Kamil Carlens gikk i klassen vår et par uker, men sluttet etter kort tid. Har aldri sett så mange i matsalen før! Itaru Ogawa kom hele veien fra Japan for å delta i Duikboot Stef Kamil Carlens levererte Orion og Sofie Muller Sergio Servellón og Lieve Maas Kurt Francois, medlem av October Octopus og gammel klassekamerat Babette Cooijmans, medlem av October Octopus Nattelig takketale til Sergio Servellón som gjorde det hele mulig Festen varte hele natten lang På gamle Jesuitten med blant annet Cindy Wright som også gikk i klassen 96 Orphee Pannekoucke, klassekamerat Gjennom vinduet på morgenkvisten Bakgrundsstoff om utstillingen Duikboot Duikboot Lange zaal Duikboot, lange zaal 2 fra Duikboot, Ingrid Forfang (front), Lieve Maas(midten) og Koen van den Broek (bakerst) Duikboot Forfang & Righard fra Duikboot, Orion Righard film fra åpning av October Octopus utstilling 1994 Stefan Winroth foran sine malerier Lieve Maas presenterer sitt bidrag Orion Righard Fra Duikboot, Angeliek Caelen Duikboot om October Octopus fra Duikboot, Kurt Francois og Babette Cooijmans fra Duikboot, filmer fra October Octopus t.v og verk av Christian Vittinghof t.h Duikboot fra Duikboot, Cindy Wright fra Duikboot, Griet van Steen og Sofie Muller fra Duikboot, Lucie Lavickova

Tilbake i atelieret etter en uforglemmelig uke. Yngstebarnet passerte den magiske 10-års grensen og fikk sove hos venner så det var bare jeg og Orion som reiste nedover til byen der vi møttes og der hele vårt voksenliv startet. Jeg ble nødt til å klype meg i armen flere ganger på reisen for å virkelig forstå hva jeg så. Vår klasse var (og er fortsatt) en sterk klasse som konkurerte og jobbet iherdig hver eneste dag og kveld. Å møte alle disse fantastiske kunstnere igjen med en felles utstilling på akademiet var en sterk opplevlese. Alle er seg like, og samtidig ser man spor av alder i ansiktene som vitner om tiden som går. En av oss lever ikke lengre, Isa Blum, men et verk av henne var med til minne. Noen få andre medstudenter hadde ikke mulighet til å delta, men de fleste av oss kom og kjærligheten viste ingen ende! Vi kom reisende fra Japan, usa, Tyskland, Sverige og Nederland for å møtes igjen. Og møtene ble varme klemmer hvor latteren fikk stor plass. Det var en trygg og voksen gjeng som møttes. Utrolig gøy å få se alle igjen og få et innblikk i hva de andre gjør nå! Bilder fra utstillingen har jeg lagt ut på en egen Duikboot-side og som slideshow herunder.

Og nå en liten klage:
Jeg skulle ønske vi hadde fått det reisestipendiet vi søkte om hos Konstnärsnämden for å kunne delta på utstillingen.  Gjennom å delta har vi satt fotspor i Antwerpens kunsthistorie slik den var for 20 år siden. Det er laget en stor utstillingskatalog, det er skrevet tekster og artikler i blant annet Hart. Vi er automatisk representanter for Sverige og Norge i sammenheng som dette og hadde derfor satt pris på å få økonomsik støtte til deltagelse så lenge slike stipend og støtteordninger finnes i den store kultursekken. Til åpningen kom det flere hundre personer, altså en rik mulighet for reklame for  Svergie og konstnärsnämden.  Mitt inntrykk er at det nesten er umulig å få bidrag dersom du har studert i utlandet, noe jeg håper konstnärsnämden innser og gjør noe med. Vi som har en akademisk bakgrund fra utlandet kan rett og slett ikke regne med noe som helst hjelp fra det offentlige. Det positive med det er at vi er vant til å jobbe hardt og vi er vant til å klare oss selv. Det er kanskje derfor vi har klart å leve så godt av vårt skapende i alle år!? (always look at the bright side of life...)

Utstillingen henger t.o.m den 23. desember 2016. 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Trine Hanaset » Vannpytt:  ”Hei Ingrid! I kveld var jeg så heldig å få velge dette bildet i trekningen i ..”

 • Orion » Karibu = Velkommen:  ”Tack kära du! Kanske kan man tycka att jag är slarvig som sitter och läser om di..”

 • Jorunn H. Midtsundstad » Produktiv uke:  ”Jeg liker så godt det siste bilde i denne serien. Det med de to barna. Er det mu..”

 • Anne Kristin Hagesæther » "The rolling museum" og livsdrømmen:  ”Så herlig, så rørende, så fint å lese!”

 • Anders » Har vi inte plats till vilda djur i Sverige?:  ”Håller med! Jag har liknande erfarenheter från geologiskt fältarbete i rovdjurst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln