På vei mot Vestlandet igjen

Nå begynner bitene til Orions utstilling endelig å falle på plass. Det blir fantastisk bra, tror jeg. Katalogen er på g, transporten er bestilt, store deler av fotograferingen er gjort og flybilettene er i boks. Det beste av alt er at gutta våre kommer på åpningen den 1. november! Gleder meg vilt til å være på Vestlandet med hele familien samlet igjen. Har så mange gode minner fra tiden på galleri Sult da hele gjengen kjørte opp til Stavanger med tilhengeren full av bilder og bilen full av langreisegodterier og eventyrlystne barn. Et av de sterkeste minnene var når vi kjørte hjemover fra Stavanger den 22. juli. Vi hadde solgt bilder som aldri før på glad-mat-festivalen og var helt lykkelige over at vi skulle få slippe pengeangsten en god stund framover. Men telefonen ringte og jeg fikk vite at en nærstående hadde gått bort. Lykkerusen blandet seg med sorg på en merkelig måte. Vi vinket farvel til Stavanger og kjørte mot Oslo. Barna var lykkelige for vi hadde kjøpt nye DS-spill til dem for å feire det gode salget. Da vi nærmet oss Kristiansand fikk jeg sms av min beste venninne som vi var på vei til. Hun skrev "skru på radioen, bombe i Oslo. hold dere borte fra Oslo". Vi tok inn på Noas Ark, hotellet ved dyreparken og fikk sove på madrasser på lekerummet der fordi hotellet var fult. Dagen etter kjørte vi gjennom et gråtende Norge hvor alle flaggene vaiet på halv stang. Utstillingen i Stavanger stengte, hele Norge stengte og all glede forsvant ned i et fortvilet svart hull og vi visste at nasjonen for alltid hadde fått ett dypt sår og at hver og en av oss for alltid skulle huske hvor vi befant oss akkurat den dagen. Sjelden har jeg opplevd at så mange følelser fikk plass i kroppen på en og samme gang.
Nå ble jeg litt satt ut. Hadde ikke tenkt å skrive om dette i det hele tatt og det er vanskelig å komme inn på annet etter å ha berørt en så fryktelig hendelse. Jeg avslutter derfor inlegget i dag med å sende gode tanker til alle dere fine der ute. Vi må ta vare på hverandre!
Som Orion så fint sier det i et av sine bilder:

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln