Allmän info om konstrundan


Konstrundan pågår f.o.m 14.april t.om 23-april
Den 14:de är det vernissage i Landskronas konsthall där 133 konstnärer visar upp var sin bild. Om du hittar något du gillar tar du reda på konstnärens nummer och letar upp adressen på kartan. 


Allmän info fra konstrundan.se :

ÖPPETTIDER
Alla konstnärer samt samlingsutställningen i Landskrona Konsthall håller öppet:
Långfredag 10-18
Påskafton 10-18
Påskdagen 10-18
Annandag påsk 10-18
Vardagar 16-19
Lördag 10-18
Söndag 10-18

ENTRÉ
Det kostar 40:- att gå in i samlingsutställningen i Landskrona Konsthall. Det är gratis att besöka konstnärarna.
Barn och ungdom upp till 18 år går in gratis


Länk till konstrundan.se
 

Konstrundan - blogg

Denna "konstrundebloggsidan" uppdateras tills konstrundan är över den 23/4-2017. Det är första gången vi är med på konstrundan även om vi har bott och arbetat i Asks gamla skolor i 17,5 år. Känn er varmt välkomna till oss!
 

Siste dagen i dag den 23/4-2017

Sista chansen att besöka våra ateljéer och se utställningen i "salen" idag mellan kl 10-18. Hoppas vi ses!

18/4-2017

Idag kom det ingen och vi kunde sträcka på ömma fötter och reflektera över allt som har hänt under påskdagarna. Igen måste jag bara tacka alla som kom hit kom med kommentarer, frågor och gav feedback! Så nyttigt! Blev också väldigt glad över alla bilder som fick nya ägare! Så kul att få möta er!

Men konstrundan är ännu inte slut även om det kändes så idag när ingen kom. 
Vi har öppet hela denna veckan mellan 16-19 och till helgen har vi öppen från 10-18, så känn er fortfarande välkomna!

/Ingrid

16/4-2017

Måste säga att vi är tacksamma och glada för alla som har besökt våra ateljéer och vår utställning i "salen". Fantastiskt roligt att få möta sin publik på detta sättet. Tror vi har haft besök av ca 5-600 konstintresserade personer under påskhelgen.

 

14/4-2017

Igår öppnade den gemensamma utställningen i Landskrona konsthall där 133 konstnärer ställer ut tillsammans. Så mycket fint! Jag blev alldeles tagen och imponerad över hängningen! Inte lätt att hänga en utställning med så olika bilder utan att de slår ut varandra. Men de lyckades verkligen!

Idag var det dags att öppna ateljèerna, en mycket trevlig händelse! Tror vi har haft besök av 2-300 personer här idag! Det har gått över all förväntan och vi är mycket tacksamma och glada och trötta. Ni kan tro att badet i vår vedeldade badtunna var extra gott ikväll!

Och tack till Sydsvenskan och HD för en mycket trevlig artikel om oss och vår konst.

Läs den här : http://www.sydsvenskan.se/2017-04-14/de-tvekade-stadade-och-brande-nu-slapper-de-in-konstrundan-i-sina-ateljeer 

So far, so good!

Välkommen imorgon från kl 10-18!
 

5/4-2017

Idag har vi lämnat in varsin bild till konsthallen i Landskrona  och träffat några av våra dyktiga kollegor. Så mycket fina bilder som har lämnats in! Och mycket trevligt folk!
Fick höra av en konstnär att hon fick besök av ca 2000 personer ifjol! Så nu undrar jag lite vad vi har begett oss in på, men vi är vid gott mod, så känn er välkomna <3 (fast vi fick tipset om att inte servera kaffe, så vänta er inget sånt, fast vi kanske ändrar oss och serverer kaffe iallafall. Fika är ju trevligt! Vi ser det lite an, med andra ord) 
Förresten fick vi våra nummerskylt (Forfang nr 90 och Righard nr 148) och flagga och lotter. Mycket välorganiserat detta! 
 

"Flom" olja på duk och akrylglas, 1mx1m Ingrid Forfang
"Flom" olja på duk och akrylglas, 1mx1m Ingrid Forfang
"Älska mej" Blyerts och olja på pannå, 120 x 90 cm Orion Righard
"Älska mej" Blyerts och olja på pannå, 120 x 90 cm Orion Righard

4/4-2107

Askkonstnärarna i tidningen i dag

Idag, den 4/4 -2017 kom denna artikeln i lokaltidningen
I Ask kan du dessutom beöka vår kollega, konstnären Susanne Jardebäck som är med på samma konstrunda och i samma tidning
Sousou och Maher på scenen medan Orion tecknar. Målningarna bakom scenen är gjorda av Ingrid Forfang

17/4-2017

Vilken fin kväll det blev! Ett tag tänkte vi att det blev för mycket med konsert efter en intensiv konstrunda, men vi fick fantastisk hjälp av goda vänner och akustikare som snabbt gjorde "salen" redo för konsert och performance, Et herligt gäng!

Sousou och Maher var fantastiska som vanligt! Deras musik rör mig i hjärtat och får hyn att resa sig. Besök deras hemsida sousoumaher.se! Orion tecknade live till den första delen av musiken. Älskar hans sträck (och hela honom, förstås)!  Det var ett nytt sätt där han tecknade fram en av sina välkända kungar vandrande bort från bilden. Bild och text sammenföll med den smala kungens fotspår när Sousou sjöng "jag går min väg, följer ingens fotspår" i sången "lita på mig". Det var starkt och det var fint. Lite senare kom även Gotte upp på scenen med sitt fantastiska dragspel! Vilken trio! WOW!

Så stort tack till alla som kom, stort tack till alla som hjälpte till och stort tack till alla ni fira som gjorde kvällen magisk: Sousou och Maher, Gotte och Orion!

Det blev ett minne för livet <3

/Ingrid
 

MUSIK och KONST - den 17.april kl 18.30 i salen i Ask!

Vi välkomnar stolt världsartisterna

Sousou och Maher Cissoko 

till Ask! 
Orion Righard 
tecknar live till musiken.

Missa inte detta!

OBS! Begränsade platser!
Inträde 100 kr för vuxna, halva priset för barn.

God hemmagjord soppa och bröd finns att köpa!
Och inte minst RAJRAJ´s lättöl! (RAJRAJ- Röstångas eget fantastiska öl som vi älskar!

Perfekt avslutning på påsklovet!

Man kan förhandsbeställa biljetter med Swish på
nummer 123 312 78 67 Skriv ditt namn och 17.april i meddelandet så har du en biljett lätt som en plätt!

Arrangeras av kulturföreningen Akustik i samarbete med Askart.

www.kfakustik.se