Gallerihelg i Malmö och Damn på Mejeriet. Vilken helg!

25.09.2022

Det är fantastiskt att vara just här i Skåne just nu. En av mina bästa egenskaper är att jag lätt känner mig hemma. Det är inte mycket som skall till innan jag lägger mig i en säng och känner mig hemma just där jag sover. Jag älskar att få vara en resande människa som får perspektiver från andra ställen. Tror vi människor är lite som fåglar. Vissa är flyttfåglar och jag tillhör nog den kategorien.

 Jag vill berätta om min fantastsiska helg. Det är nämligen gallerihelg i Malmö, vilket innebär att inte mindre än 74 ställen med konstrelaterat innhåll ställer ut! Det är som godis för mig. Jag älskar konst, gallerier och absurda priser som man inte begriper sig på, men som hör till. Vad sägs om en färgglad Madonna för 335 000 kr, t.ex? Storleken var kanske 30 x40 cm? Vid närmare undersökningar ser jag att konstnären James Francis Gill har en imponerande CV och att han därmed också säkert har kapitalstarka samlare och museer bakom sig. Det är bara att gratulera och drömma vidare! För oss som inte har en lika imponerande CV och tycker att måleriet inte utstrålade något särskilt, blir sådana priser lite absurda. Och det är just det absurda jag gillar. Det är en joker på marknaden. Och tänk om mina egna tavlor en dag kan komma att ha en sådan prislapp på sig!? Det vore ju bara roligt! Jag skulle använda pengarna väl och satsa ännu mer på konsten. Skulle ha en jäkla stor ateljé så att jag kunde realisera alla mina stora målningar jag bär inuti mig. Ja, ni hör, jag har mycket att jobba mot!

James Francis Gill Pris 335 000 sek
James Francis Gill Pris 335 000 sek

Konstrundor är inspirerande och helt nödvändiga. Det är som mat för en konstnär. Men nu som jag inte har en ateljé nära mig blir jag lite småtokig. Tecknar på ipaden. Tecknar och tecknar och skriver.  Så glad att jag har den möjligheten iallafall!

En av mine favoritter på konstrundan Roger Forslund på galleri Rostrum. Vi skall alla dö
En av mine favoritter på konstrundan Roger Forslund på galleri Rostrum. Vi skall alla dö

Att besöka en utställning man inte alls tycker om är också givande. Jag gick full av förväntan till ett galleri som har funnits i Malmö så länge jag kan minnas. Brukade älska utställingarna där och blev mycket förvånad över att hitta en utställning utan innehåll, utan något intressant överhuvudtaget. Det givande med det är att någon annan ju har hittat något intressant i dessa för mig tomma målningar eftersom de gärna visar upp det. Det väcker min nyfikenhet. Vad hittade de som jag inte hittade? Och det är just det jag älskar med konsten. Ibland talar den till en, ibland till en annan. Det du bär med dig i ditt bagage ger dig mer än du tror.  Den nämnda utställningen finns på länk här


DAMN!!


Efter en härlig runda i Malmö tog jag tåget i 10 minuter till mysiga Lund där kulturoasen Mejeriet finns. Vilket ställe! Så tacksam över alla konserter jag har fått njuta av där genom åren! 

I går kväll var en av de bästa när Damn kom in på scenen och firade sina 25 starka år som band!  Det var en sann lycka att få uppleva det och det var så ösigt att kroppen inte kunde stå still en sekund! Med andra ord blev det en magisk kväll . Tack Damn!!


I Spanien fortsätter Orion och förbereda nästa utställing på galleri G i Sandnes! Och innan dess är det ju öppen atelje med Magne Vangsnes. Livet är roligt även i mörkare tider.

Kultur är ljuset i alla tunnlar, iallafall i mina tunnlar.


Ha en fin vecka!

/Ingrid