Ljus för fred -inställt

22.11.2023

Polisens tillstånd hann inte i tid och därför fick vi ställa in hela evenemanget. Bläh. 

Vi utsätter det till februari och hoppas polisen hinner göra tillstånd innan dess.  På deras hemsida står det att det normalt tar 3-4 månader. Jag lämnade in ansökan den 6/11 så jag fattar att det kom in sent. Men jag tycker det är problematiskt ur demokratiskt perspektiv att det skall ta sådan tid. Aktuella manifestationer och demonstrationer går förlorade. Människors engagemang riskeras. 

Mitt poäng med "ljus för fred" var att vara samlande. Jag ville att vi skulle mötas utan att välja sidor, utan att fokusera på annat än ljuset som en metafor för fred och kärlek. Ville att vi skulle sjunga och vandra tillsammans. Eftersom jag alltid tänker i form av konstverk såg jag framför mig en social skulptur som skulle sprida ljus och värme en liten stund.  För jag tror vi behöver det just i dessa tider där många människor har det väldigt tufft.

Inspirerad av min egen affisch håller jag på med en målning som jag behöver göra . Den är inte klar, men det är skönt att jobba med den i dessa tider då mänskligheten verkar ha tappat greppet.

Jag kommer fortsätta fokusera på ljuset framöver.  Ljus för fred. Och jag hoppas att vi är väldigt väldigt många som gör just det.

Ljusa hälsningar från Ingrid